E-quipment BV – Uw partner in GDPR compliance

E-quipment BV – Uw partner in GDPR compliance

Het volgende artikel is recent verschenen op ictmagazine.nl

E-quipment BV werd in 2009 opgericht door Jan Peters. Na een lange carrière in de softwarehoek, met een verdieping op gebied van antivirus, maakte hij de stap naar een business in security. Het meedenken over en demonstreren van een securityoplossing gaven hem energie.

Een zakenvriend introduceerde hem bij iStorage, gevestigd in Londen. iStorage richtte zich aanvankelijk uitsluitend op een harde schijf met toetsenbord waarvan de content toegankelijk was met een PIN code. Al snel kwam hier de datAshur bij, een usb-stick die met behulp van dezelfde methodiek bescherming bood aan de opgeslagen data. Deze oplossing werd enthousiast ontvangen binnen het netwerk van Peters. Zo was er al snel interesse bij de politie en bij een vooraanstaand accountantskantoor. Beide organisaties startten een acceptatietraject dat succesvol werd doorlopen. Sindsdien worden deze producten standaard ingezet. Hierdoor heeft E-quipment een plek verworven in de securitymarkt en weten steeds meer klanten ons te vinden.

Ons portfolio

Inmiddels staat E-quipment jaarlijks op diverse security beurzen, waaronder Infosecurity en het NATO Information Assurance Symposium (NIAS). Daarnaast zijn zij door hun lidmaatschap van het NIDV (Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid) regelmatig aanwezig op Defensiebijeenkomsten.
Binnen het portfolio is inmiddels het volledige programma van iStorage te vinden. Alle producten kunnen uit voorraad geleverd worden. Deze bestaat momenteel uit diverse usb-encryptieoplossingen. Hiervan zijn beveiligde usb-sticks in maar liefst zes varianten verkrijgbaar: van bescheiden opslagcapaciteiten van 4 GB tot een gigant met een opslagcapaciteit van 512 GB. Deze zijn alle besturingssysteemonafhankelijk. Daarnaast leveren we externe portable harde schijven (óók SSD) met geïntegreerde usb-kabel en eveneens besturingssysteemonafhankelijk. De capaciteit loopt van 128 GB tot 16 TB.

Accreditaties

Voor het leveren aan diverse overheden bestaan richtlijnen op het gebied van inzetbaarheid. Vandaar dat een deel van de producten zijn voorzien van accreditaties. Deze worden uitgevoerd door het NBV en stellen overheden in staat deze producten van een standaardlijst in gebruik te nemen, zonder dat de veiligheid hierdoor in het geding komt.

Cloud-opslag

Cloud-gebruik is mede dankzij de marketing injecties niet meer weg te denken uit de samenleving, ondanks de risico’s die zijn aangetoond. Uw data staan tenslotte slechts op een andere locatie en op aan andere computer opgeslagen met mogelijke risicovolle gevolgen. Met ons cloudAshur platform zijn de risico’s van opslag bij derden verleden tijd, omdat u zelf de data versleutelt. De optionele Remote Management Console beheert het platform en maakt samenwerken mogelijk tussen collega’s. U maakt hiermee gebruik van uw huidige cloud provider. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden van E-quipment op sales@e-quipment.eu.

Training

Met onze Cyber Security Awareness trainingen kunt u uw medewerkers/collega’s laten trainen op bewustwording en internet etiquette.